Sunday, December 4, 2016

People can change

Mudahnya hati manusia ni berubah.  Dalam masa sebulan luahkan rasa cinta.  Now dah jumpa cinta baru.  Tak sempat lagi nak bagi jawapan,  then dapat tahu Dia dah tackel pompuan lain.  How come people like this.  Nasib baik hati aku ni belum betul2 sayang. Just baru nak buka hati ni nak terima Dia. 

It's ok Bro...  Aku doakan ko bahagia.

Xoxo,  Pija Ruslan.

Saturday, November 12, 2016

Perasaan apakah ini?

Bila kehilangan sesuatu, baru perasan betapa berharga bile takde. Ermmmmm... tak tahu lah. Sedih kot tiba-tiba hilang macam tu. Dah berubah ke? Untuk sedapkan hati sendiri, dok pikir positif je & berharap ada keajaiban akan berlaku.

Apa tak kena ngan diri aku ni. Dok layan lagu sendu2. Dok banyak pikir bukan2.

Ergh.....

Tuesday, October 18, 2016

Krisis tak bernoktah

Entah kenapa sejak krisis tu,  jiwa aku macam tenang.  Apa makna nye tu?  hehehe.  So far hal2 kerja Alhamdulillah,  semakin ok dari minggu lepas.  Well,  ego manusia ni memang susah nak di lentur kan. Maybe tak semua manusia lah berperangai macam tu.  Dah tahu salah sendiri payah sangat ke?  Before this pun aku banyak dah mengalah.  Memang kalau kite dengar cerita orang,  ade ke orang tu salahkan diri sendiri?  Takde kan?  Masing2 nak menang.

Bile sesuatu hal jadi,  orang akan nampak sisi diri kita yang buruk je. Selama ni kite berbudi dah tak nampak dah.  Dah tak ingat dah.  Memang kita ni ikhlas ngan kawan2. Tapi.....  malas nak cerita lah.  Kite ni manusia biasa je.  Ade hati & perasaan.  Kita je dok nak kene jaga hati orang,  hati perasaan kita camne plak?

Ehem, pasal relationship plak.  Sebalik yang terjadi biasa ade hikmah tersembunyi. Apa yang aku nampak,  awal2 lagi Dia dah give up.  Tak bersungguh.  Walaupun cakap sanggup itu ini,  tapi bile di uji sikit je dah mengaku kalah.  Biarlah aku macam ni.  Just follow the flow. 

Xoxo,  Pija Ruslan